Sinds een paar maanden is ook Daan volledig veganistisch. Nog veganistischer (is dat een woord?) dan ik, want kaas lust ik zeker nog wel en als er geen goede veganistische maaltijd is tijdens een zeldzaam avondje uit eten, wil ik nog weleens een uitzondering maken (maar niet voor vlees: dat zal ik nooit nooit nooit meer eten). Later meer hierover.
Daan maakt minder snel die uitzondering: hij lust het niet meer. Omdat brood met pindakaas voor de lunch na een tijdje wel begint te vervelen (dat lust ik dan weer niet), heb ik de broodtrommeldienst op me genomen: elke dag zorg ik voor Daans broodtrommel en vul ik die met allerlei ingrediënten voor een lekkere, voedzame lunch.
Bananenbrood met frambozen
Hoewel sommige koekjes uit de supermarkt heus wel veganistisch zijn, laat ik me de kans niet afpakken om te doen wat ik het liefste doe: bakken. Voor deze eerste werkweek staat er dus een gezond tussendoortje op het menu: volkoren bananenbrood met frambozen. Omdat ik nog niet vaak bananenbrood gebakken heb en het leuk vond om iets nieuws te proberen (al doende leert men), heb ik geen eigen recept, maar heb ik mijn baksel gebaseerd op dit recept. Dit is dan ook geen receptenpost, maar meer een inspiratie-post, want ik ben zelf ook nog zoekende naar leuke broodtrommel-ideetjes. No worries, de eigen recepten komen soon enough. Voor week twee maakte ik weer bananenbrood omdat de buurvrouw overrijpe bananen bracht, maar dit keer met kaneel in plaats van koekkruiden en rozijnen in plaats van frambozen. Natuurlijk is er ook een bordje naar de buurvrouw gegaan. Vergis je niet: een plak bananenbrood is geen licht tussendoortje. Je raakt er goed vol van.
Ook leuk:
– Over september, huishouden en B12-injecties
– Recept: spritskoekjes
– Recept: broodje pittige tofukip
Springrolls met couscous en barbecuesaus
Sinds een vegan potluck deze zomer hebben wij de springrolls helemaal ontdekt! Ik vond het er altijd een beetje eng uitzien, een beetje ingewikkeld. Als jij je daar ook door hebt laten tegengehouden, stop daarmee. Het is namelijk heel makkelijk. Ik raad wel aan om grote rijstvellen te kopen (bijvoorbeeld bij een toko) want van dat gepriegel met kleinere vellen wordt niemand blij. Dit keer vulde ik ze met verse spinazie, linzen en kikkererwten, tempeh, couscous en rokerige barbecuesaus. Op de foto hierboven zat ongeveer hetzelfde, maar dan gekruid met kipkruiden waar ik deze zomer echt een craving voor had. Beide versies vielen erg in de smaak!
Wat eet jij graag voor de lunch? Let me know in the comments! 🙂
Wat een lekker receptje! Ik ben zelf niet vegetarisch of veganistisch maar het is wel leuk om verschillende opties te hebben! 🙂
Altijd leuk om iets nieuws uit te proberen toch? 🙂
Oeh jammie!! Ik krijg gelijk trek hiervan! Ben geen keukenprinces helaas haha.
Gewoon proberen! 😉
Dat bananenbrood klinkt heel lekker. Ik eet meestal brood met kaas als lunch of verse soep
Verse soep klinkt ook goed!
Wauw! I love banana bread! Altijd op zoek naar interessante receptjes, deze ga ik zeker eens proberen (ben niet meteen vegan maar heb vriendin die geen eieren mag eten en dan kom je wel al gauw bij vegan uit). En die spring rolls zien er echt super uit… zou er nooit aan gedacht hebben er BBQ saus bij te doen, ga ik zeker proberen.
Leuk! Laat maar weten wat je ervan vindt! 🙂
Zo die springrolls zien er heerlijk uit. Wel herkenbaar, het lijkt mij dus ook ingewikkeld maar …toch binnenkort eens proberen dus 🙂
Leuk!
wat een leuk recept. en goed dat je meldt dat je er vol van raaakt. de ogen willen vaak meer
Ja daar moet je wel even rekening mee houden 😉
Dat ziet er erg lekker uit. Ik ga het een keer uitproberen.Sinds kort eet ik lactosevrij. Alleen veganustische dingen zijn lactosevrij. Ik eet ook meestal veganistisch. Ik koop vaak bij ekoplaza. Echt een goede winkel
ja fijne winkel is dat!
Ik ben een typische Hollander qua lunch, gewoon een boterham met worst of kaas hihi
Oh, maar er is zoveel meer! 😉
Ziet er lekker uit! Vaak eet ik gewoon een boterham voor de lunch omdat ik geen zin heb om te koken. Ik weet niet waarom maar ik kan me er gewoon niet toe zetten om eens lekker uitgebreid iets te gaan maken. Dus als je tips hebt, laat het me weten haha!
Wat een verrassende ideetjes! De ‘klassieke’ varianten van de gerechten ken ik, maar denk wel dat deze die jij aanhaalt ook een voltreffer zullen worden hier! Zeker de springrolls! Hoe lekker zal dat zijn met BBQ saus?!